Notranja steklena vrata

Steklena vrata se uporabljajo za vhodna vrata najrazličnejših poslovnih prostorov, še pogosteje pa jih opazimo v notranjosti, kjer pridejo tudi precej bolj do izraza. Lahko so prosojna ali delno prosojna, zaradi česar zagotavljajo dober prehod svetlobe. Umeščena v sodobno urejen prostor zagotavljajo moden, lahkoten in prečiščen videz, k čemur lahko prispevajo tudi peskani, gravirani ali tiskani vzorci na steklu.

Steklena vrata so lahko komaj opazna pregrada, ki skrbi, da ostane prostor optično enako velik kot prej, saj nam steklo ne omejuje pogleda in zato nimamo občutka utesnjenosti.

Izdelana so iz kaljenega ali lepljenega kaljenega varnostnega stekla, ki skrbi, da v notranjost ne vstopijo nepovabljeni gostje. Vratom lahko dodamo kljuke in ročaje, prav tako se uporabljajo estetski načini vpenjanja vrat ter kakovostno okovje. Odločite se lahko za uporabo različnih stekel in dodatne obdelave, na primer peskanje, graviranje ali tisk. Za vaša vrata lahko izberete enega od mnogih že pripravljenih vzorcev, ali pa si ga zamislite sami.

Steklena vrata so lahko drsna, krilna ali nihajna, izberite svoja glede na vaše želje in potrebe.

Pri nameščanju kakršnega koli arhitekturnega stekla mora biti vedno glavna skrb varnost. Notranja steklena vrata naj bodo izdelana iz kaljenega ali kaljenega stekla, kar zagotavlja njihovo večjo trdnost in vzdržljivost.

Drsna steklena vrata in francoska vrata so čudovit dodatek vsakemu domu, vendar niso brez tveganja. Ker jih je težko zavarovati, predstavljajo varnostni problem, ko gre za preprečevanje vsiljivcev in zadrževanje majhnih otrok notri.

Scroll to Top
Scroll to Top