Tuš kabine in steklene pregradne stene

Steklene tuš kabine so nova zapoved pri načrtovanju kopalnic, saj se marsikdo ne odloča več za vgradnjo nizke kadi za prho, ki je lahko neestetskega videza ter zahtevna za čiščenje. Kopalnica je videti elegantnejša, če je prehod med talnimi ploščicami in ploščicami tal prhe povsem neopazen, voda se steka v vgrajeno talno rešetko, tuš kabina pa je v prostoru ločena zgolj s steklom z minimalnim vpetjem.

Steklene tuš kabine omogočajo veliko svobode pri izbiri dimenzij prhe, saj je ta lahko poljubne velikosti in omogoča, da v samo tuš kabino namestimo tudi sistem za turško savno, ali pa si privoščimo vgradnjo ročke za tako imenovano »rainforest« prho in druge zanimive sodobne sisteme za prhanje. S posebnim steklom LED steklom lahko tuš kabine in stene za prhe tudi osvetlimo. Tuširanje tako postane pravi užitek.

Za namestitev steklene tuš kabine, ki jo boste čistili veliko lažje kot klasično kad in zastore iz umetnih mas, se lahko odločite tudi v kopalnicah v mansardi, kjer tako pridobite tudi dodatno višino. Stojna višina je večja, če na tleh ni kadi za prhanje, tuš kabina iz stekla se lahko prilagodi tudi poševnemu stropu. Stekla na notranji strani zaščitimo s premazom BriteGuard, ki preprečuje nastanek vodnega kamna.

Tuš kabina je lahko izdelana iz brezbarvnega prosojnega kaljenega varnostnega stekla, lahko pa izberete tudi druge vrste stekla ali se odločite za tisk, peskanje ali graviranje, ki bo poskrbelo, da bo prhanje nekoliko bolj intimno in očem prikrito.

Izdelek, ki se najpogosteje uporablja za konstrukcijo vrat za tuš kabino, je kaljeno steklo. To steklo gre skozi proces segrevanja in hitrega hlajenja, zaradi česar je veliko bolj trpežno od žarjenega stekla.

Steklo, ki se uporablja za vrata za tuš kabino, se giblje po debelini, najpogostejše velikosti pa so ¼ in ⅜ palca. Prozorno steklo je najbolj priljubljeno zaradi svoje moderne estetike in težnje po povečanju kopalnice.

Tuš paravani brez okvirja, tuš paravani brez okvirja in tuš paneli so vrste tuš kabin in vrat, ki bodo običajno opremljene z najlažjo vrsto stekla za čiščenje.

Zeleni odtenek je posledica naravne prisotnosti železovega oksida iz elementov, kot je pesek, ali iz soda ali posode, v kateri se je steklo stopilo.

Scroll to Top
Scroll to Top